Sunday, October 28, 2012

Jachetele preferate ale vedetelor, modele must-have în acest sezon


Jachetele se numara cu siguranta printre obiectele must-have de pe lista ta de cumparaturi din acest sezon.

Cum era de asteptat, colectiile de toamna-iarna au lansat modele stylish intr-o gama foarte variata de croiuri si materiale.

Magazine online pe care vi le recomandam:

Jacheta din piele

Stilul casual
Jacheta din piele s-a numarat printre piesele-cheie ale acestui sezon, in special datorita multitudinii de stiluri pentru care poate fi adaptata.

Pentru zilele racoroase si pentru diminetile de weekend, poti apela la jacheta din piele ca element chic intr-un ansamblu urban.

Alaturi de plicurile din piele sau gentile cross-body, topurile uni sau camasile din bumbac, pantofii peep-toe, sandalele strappy, balerini sau botine, jacheta din piele iti asigura o vestimentatie comoda si moderna in acelasi timp.
Charlize Theron


Stilul urban chic
Daca esti adepta unui look urban chic, aceste combinatii situate la granita dintre casual si glam sunt ideale pentru iesirile cu fetele sau o seara la film.

Ansamblul jacheta din piele-rochie din bumbac sau tricot pentru sezul rece, precum si topuri uni si leggins din piele constituie outfit-uri comode, dar in tendinte, un must-have pentru orice fashion girl.
Lauren Conrad - Nicki Hilton


Stil glam
Pentru premiere sau evenimente red carpet, vedetele adora mai nou jacheta din piele (de cele mai multe ori, cu un croi rock sau biker look) combinate cu rochii de cocktail din materiale pretioase (matase, satin).

Opteaza pentru rochii mini sau midi, botine si sandale (purtate, de preferinta, cu un dres opac), plicuri din piele si bratari statement inspirate din stilul glam rock.
Juliane Moore

Jessica Alba
Jacheta glam cu aplicatii
Pentru ca existenta unei jachete scurte glamour este necesara in garderoba ta, designerii iti propun pentru acest sezon jachetele model "embellished" (cu aplicatii manuale), in general colorate, ce pot fi purtat cu fuste si rochii uni.

Evita imprimeurile si alege culori ce se regasesc si in decorul jachetei. Evita de asemenea accesoriile si limiteaza-te de preferinta la inele statement sau bratari subtiri.
Blake Lively - Kristin Cavallari


Jacheta din stofa

Cum era de asteptat, jacheta din stofa ramane in top si in acest sezon. Alege o culoare neutra, usor de combinat, iar, daca ai deja una in garderoba, opteaza pentru o jacheta intr-una dintre culorile vedeta ale toamnei: verde, albastru, purpuriu.

Iti recomand jachetele pana la sold, putin cambrata, cu revere stilizate (fie supradimensionate, fie rigide), pe care le poti purta cu botine sau esarfe.

Poti opta pentru o jacheta din stofa cu maneca trei sferturi, pentru a o putea combina cu manusi din piele lungi, un alt hit al sezonului.
Leighton Meester - Kate Moss

Jacheta alba

Albul pare a reprezenta pentru designeri un laitmotiv al sezonului rece, asa ca o regasim constant in noile colectii. Anul acesta, jacheta albsa nu mai este obligatoriu din blana.

Poate fi realizata pe un croi clasic tip blazer, din bumbac si cu umeri definiti a la Balmain, sau poti opta pentru o jacheta alba din stofa, cu un croi deosebit. Principalul avantaj al acestei jachete: restrictiile sunt impuse doar de stilul croiului, nu si de cromatica.
Jessica Alba - Kate Moss


Trench-ul scurt

Revigorat de Christian Baley pentru Burberry Prorsum, clasicul trench British a fost stilizat in acest an.

S-a operat cu lungimea acestuia (astfel incat rareori depaseste jumatatea coapsei), cu materialele traditionale (s-au propus materialele vedeta, precum pielea, pielea intoarsa sau catifeaua), iar bumbacul a fost imprimat cu print-uri contrastante.

Cordonul clasic este inlocuit cu centuri si curele din piele, iar accesoriile XXL nu trebuie sa lipseasca pentru un outfit stylish.
Keri Hilson - Caroline Sieber


Military jacket

Jacheta de inspiratie militara a avut parte de un comeback pe podium, ceea ce a coincis cu o regenerare a stilului in garderoba vedetelor hollywoodiene.

Te poti inspira din stilul Cat Deelay, care combina acest tip de jacheta cu skinny jeans clasici si botine simple Blumarine, sau poti alege un look mai feminin, propus de Sarah Jessica Parker, care mixeaza acest gen de jacheta destul de masculina cu o fusta din dantela si o gentuta hobo in tonuri pastel.
Cat Deelay - Sarah Jessica Parker


Inspiratie masculina

Stim ca stilul masculin a patruns de ceva timp in sectorul modei feminine, iar croielile par a fi din ce in ce mai variate.

Sacoul clasic masculin este cambrat pe silueta feminina si purtat cu pantaloni clasici din stofa si botine la granita dintre boho chic si Oxford smart, in stilul Charlize Theron, jacheta tuxedo este redusa la dimensiuni de bolero, precum cea purtata de Heidi Klum, si reactualizata intr-un outfit urban si casual.

Rashida Jones opteaza in schimb pentru un sacou lejer si drept, feminizat doar prin fusta mini, iar Juliane Moore alege un sacou clasic, adaptabil si unei tinute office, dar si unui look casual bazat pe jeans si incaltaminte cu talpa plata.
Charlize Theron - Heidi Klum




Rashida Jones - Juliane Moore

Stilul Coco Chanel: clasicul tweed

Jacheta clasica din tweed, pe care Gabrielle Coco Chanel a pus-o pe harta modei, ramane o piesa de rezistenta in manualul stilului. Tanara Selena Gomez dobandeste instantaneu un aer ultrasofisticat atunci cand jacheta a la Chanel ii completeaza un outfit.

Recunoastem ca stilul pe care il abordeaza in imaginea din stanga este destul de sofisticat pentru varsta ei, insa outfit-ul este fara pata.

Rochia clasica, dreapta, plicul din piele de sarpe si cerceii finuti sunt pusi in valoare de jacheta din tweed. Jacheta pe care o poarta in imaginea din dreapta, inspirata din stilul navy, poate fi purtata cu jeans skiny indigo si un plic rosu din piele.
Selena Gomez


Paltonul

Paltonul ramane varianta cea mai la indemana pentru a infrunta zilele cele mai friguroase ale sezonului rece, insa utilitatea acestuia nu il face mai putin stylish.

Iti recomand ca in acest sezon sa optezi pentru un palton camel (crem, nude), asemanator celor prezentate in colectia Chloe. Inspira-te de la vedete si accesorizeaza-l cu diverse modele de basca sau palarii si cu cizme cu talpa plata. Nu uita de manusi, un accesoriu atat de chic al sezonului rece.
Blake Lively - Juliane Moore


Vesta din blana

Vesta din blana constituie un element al stilului boho chic indragit de designeri si vedete deopotriva. Poti purta vesta din blana cu bluze sau rochii din matase, dar si din materiale estivale precum inul, bumbacul sau brocartul.

Daca alegi rochii din in sau bumbac, poarta-le cu cizme cu talpa ortopedica. Vesta dn blana poate fi purtata atat casual, cat si intr-o combinatie glam de seara, diferenta facand-o accesorizarea si optiunile vestimentare.
Kim Kardashian


Blana

Blana a fost unul dintre materialele vedeta ale podiumurilor. Revenirea blanii s-a regasit atat sub forma de capa sau de palton, cat si intr-o combinatie eclectica care a impresionat in acest sezon, combinatia de piele si blana.

Anna Wintour poarta o astfel de jacheta, editorul de moda alegand de asemenea un mix inspirat de imprimeuri in aceleasi tonuri cromatice ca si jacheta.
Paris Hilton - Anna Wintour



0 comments:

Post a Comment