Tuesday, October 28, 2014

Botine, cizme si pantofi toamna-iarna 2014-2015

Anul acesta, propunerile in materie de incaltaminte pentru sezonul rece se situeaza la extreme. Designerii ne propun pe de-o parte cizme calduroase XXL, iar pe de alta parte, pantofi si botine ultradecupate, purtate insa cu dresuri moi de iarna.

Botinele, unul dintre cele mai indragite accesorii ale sezonului rece, raman si anul acesta in trenduri. Designerii ne propun aici modele dintre cele mai diverse. Avem atat variante de botine decupate cu catarame/sireturi si tocuri cui, precum si variante comode cu tocuri conice sau chiar patrate. Noutatile sezonului sunt reprezentate de folosirea materialelor fine – dantela, catifeaua – si a combinatiilor inedite, adesea de inspiratie montaniarda (precum vedem in colectia Tommy Hilfiger).

Cizmele vin in variante lungi pana la jumatatea gambei, pana sub genunchi sau peste genunchi. Optiunile de materiale si texturi sunt extrem de variate. Ele includ pielea lacuita (cu textura tip “piele de crocodil” sau perforata), velurul, blana, lana si diverse alte materiale, sintetice sau naturale.

Pantofii marcheaza punctul de maxima creativitate al sezonului. Ei sosesc atat in variante joase (asa-zisele kitten heels), cat si in variante inalte, cu tocuri cui, cilindrice sau patratoase. La mare cautare sunt insertiile metalice, detaliile feminine (pene, dantela, fundite) si animal-print-urile. Platformele raman in tendinte, alaturi de varfurile rotunjite, iar varfurile ascutite si cele patratoase cunosc o surprinzatoare revenire.

Desi nu sunt reprezentative pentru sezonul cald, marii designeri ne propun si diferite variante de sandale. Acestea sunt purtate ca atare sau in combinatie cu dresuri groase/sosete trei-sferturi. Modelele preiau elemente structurale din sezonul de primavara-vara, cum ar fi pielea, metalul, tocurile cui, cataramele, platformele, talpile ortopedice si decupajele tip sabot. Pe acestea le imbogatesc cu diverse detalii, precum fundele, panglicile, satinul si imitatiile din lemn.

Last but not least, incaltamintea care o imita pe cea barbateasca cunoaste un mare succes si in acest sezon. Acum avem atat variante monocolore (in general negre), cat si combinatii de diverse culori si texturi. Purtate impreuna cu sosete moi din lana sau cu ciorapi fini de dama, aceste incaltari constituie cu siguranta o declaratie de stil si independenta.

0 comments:

Post a Comment