Thursday, November 22, 2018

Cum purtăm ghete, botine şi cizme în ţinutele de Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului e aşteptată cu sufletul la gură, pentru că ea reuşeşte să-i aducă pe oameni aproape, din toate colţurile lumii.

Şi tocmai fiindcă prilejuieşte întâlniri de suflet, ea se cuvine a fi întâmpinată impecabil de către toţi cei care o celebrează. În febra pregătirilor ei, fashionistele se simt ades confuze şi tensionate.

Magazine online recomandate:
zappatos.ro , depurtat.ro , b-mall.ro , fashiondays.ro

Între nevoia de a-şi defini personalitatea şi aceea de a ieşi în evidenţă se produce de multe ori un conflict ireductibil. Iar, în faţa unei oferte practic infinite de articole vestimentare capabile să reproducă şi cele mai exotice opţiuni fashion, încercarea de a adapta outfitul la contextul specific al sărbătorii, dă adesea multe bătăi de cap.

În avangarda binecunoscutelor dileme, propunem azi câteva modele de încălţăminte consacrate sezonului rece, capabile să dea cel mai potrivit start unor ţinute de Crăciun impecabile. Ele răspund eficient şi adecvat atât contextelor de rutină care precedă sărbătoarea, cât şi momentelor festive care o celebrează propriu-zis.

Căci, fără a renega impactul stilistic al eleganţilor pantofi stiletto, un Crăciun reuşit rămâne de neimaginat în absenţa accesoriilor-cheie ale sezonului: ghete, botine şi cizme. Iar acesta este sezonul cel mai potrivit pentru a li se declara supremaţia unora dintre modelele lor. Iată câteva, într-o selecţie dublată de idei de ţinute feminine, inspirate, sărbătoreşti:

Ghete cu talpă ortopedică

În fiecare an, Crăciunul e precedat de sesiuni intense şi prelungite de shopping, iar femeile cunosc în detaliu şi necesitatea, şi oportunitatea acestor momente. De aceea pot transforma chiar şi această rutină a cumpărăturilor, într-o veritabilă sărbătoare. Iar răsfrângerea imediată a abilităţii lor se oglindeşte negreşit în outfiturile abordate cu acest prilej.

Feminitate, confort şi un strop generos de eleganţă va fi deviza ţinutelor unei fashioniste, în preajma şi în timpul sărbătorilor. Confortul porneşte întotdeauna de la o pereche de ghete cu talpă ortopedică, feminitatea se accentuează printr-o rochie tip pulover şi o pereche de leggings, iar eleganţa se desăvârşeşte printr-o jachetă condimentată de un joc cromatic fin. Pentru o imagine mai clară, lansăm şi detaliile de culise: negrul e culoarea pe care o recomandăm pentru ghete şi printurile nordice pentru rochia pulover, fiindcă sunt vedetele sezonului de iarnă.

Ghete metalizate

Ghetele nu sunt printre invitaţii favoriţi ai outfiturilor care onoroază elegant sărbătorile iernii, dar, dacă textura lor e una metalizată, iar modelul e unul în tendinţe, fashionistele vor risca şi vor câştiga, printr-o inspirată excepţie. Iar excepţia se poate transforma, la nevoie, în regula de aur a întregii ţinute.

Se ştie că nuanţele preferate pentru sărbătoarea Crăciunului sunt albul, roşul, albastrul ori verdele. De aceea, pentru a ieşi din anonimat, o femeie spontană va încălca tactic regulile (ne)scrise din fashion, fiindcă ea ştie că moda trebuie întotdeauna să o individualizeze. O ţinută all black, completată cu o pereche de ghete elegante, metalizate înseamnă exact plusul de noutate pe care un outfit consacrat unei sărbători tradiţionale trebuie să-l afişeze cu convingere şi degajare.

Ghete rock-chic

Deşi momentul festiv din sânul familiei e cel mai emoţionant şi cel mai aşteptat de Crăciun, sărbătoarea nu e totuşi una exclusiv domestică. Ea presupune ieşiri în oraş, vizite la prietenii apropiaţi şi la rude. Fiecare manevră pe care o femeie o va face în afara căminului necesită o atenţie sporită, în privinţa modului în care îşi compune ţinutele, în astfel de zile.

Un outfit casual va trebui îmbogăţit cu un articol elegant, iar o ţinută street style va beneficia şi ea de un aport vestimentar capabil să-i furnizeze o tonică notă de bun-gust. Ca întotdeauna, povestea începe şi se termină cu alegerea celei mai inspirate perechi de încălţăminte, iar, în ceea ce ne priveşte, una de ghete rock-chic ar putea fi debutul perfect pentru o ţinută fără cusur.

Le va complimenta neapărat o bluză fluidă şi o pereche de pantaloni dintr-un material nobil sau chiar blugii favoriţi, într-un model perfect aliniat siluetei şi, absolut, un palton midi. Condimentarea outfitului cu accesorii statement e modul perfect de a-l menţine în ton cu sărbătorile.

Botine statement

Deşi e o sărbătoare tradiţională, Crăciunul aduce de fiecare dată cu sine elemente de originalitate. La sărbătoarea din acest an, botinele din ţinutele fashionistelor îi urmează exemplul. O pereche de botine statement nu e nici mai mult nici mai puţin decât articolul original şi îndrăzneţ prin care ţinuta festivă atrage priviri admirative, ori furiş, ori făţiş. E

cel mai simplu mod de a impresiona sigur, printr-un element plasat cu grijă în outfit. Albul şi albastrul sunt combinaţia irezistibilă a oricărei ierni şi orice ţinută reuşită de Crăciun se poate crea cu stil, pornind de la ele.

Un pulover tricotat, crem deschis şi o pereche de pantaloni albi, alături de o perche de botine statement albastre, cu toc argintiu şi aplicaţii florale plasate posterior sau lateral, cu eleganţă şi gust, în nuanţă identic metalizată cu cea a tocului, pot transforma orice apariţie de sărbătoare într-una memorabilă.

Botine peep-toe

Preferabil din piele lăcuită, botinele peep-toe sunt un must have al sărbătorilor de iarnă şi un ingredient de neînlocuit în ţinutele de Crăciun, abordate la un restaurant, în club sau la un party. Festivă, senzuală şi feminină, rochia roşie, cu model petrecut în talie, de pildă, guler lăsat şi croi drept până la genunchi, nu poate lipsi nici ea din decor. Un clutch negru şi bijuterii statement sunt singurele accesorii de care outfitul mai are nevoie pentru a primi calificativul: perfect!

Prezenţa acestui model de botine în astfel de ţinute este extrem de versatilă. Ele intră oricând în combinaţie excelentă şi cu accesoriul care scoate cel mai frecvent femeile din încurcături: o little black dress, cu detalii feminine, care strânge lejer talia, urmând, în rest, liniile corpului. Dacă nuanţa botinelor reproduce şi tonul cromatic al printului floral din piesa suprapusă, nu-i rămâne purtătoarei decât să se înarmeze cu mulţumiri inspirate pentru torentul de complimente care o aşteaptă.

Cizme lungi peste genunchi

Deşi în sânul familiei restrânse sau extinse, feeria lui e resimţită cu maximum de intensitate, Crăciunul nu e totuşi o sărbătoare exclusivistă. O business woman, dublată de o fashionistă convinsă ar putea alege frecvent o petrecere formală, cu colegii de serviciu sau cu partenerii de afaceri, într-un local special.

Cu toate că pantofii stiletto sau chiar sandalele cu toc cui din garderoba ei mizează deja de pe acum pe lozul câştigător, propunerea noastră este o pereche de cizme foarte înalte, cu textură fină şi netedă, acompaniate de o rochie în model A line, într-o nuanţă prietenoasă cu silueta şi care accentuează talia.

Întrucât vedetele sezonului sunt tonurile de roşu, piesa feminină ar putea ieşi frumos în evidenţă printr-un detaliu în zona pieptului, într-o nuanţă pasională. Dacă ea e reprodusă şi de opţiunea cromatică a cizmelor, outfitul nu mai are nevoie decât de un ceas elegant şi un clutch în tendinţe pentru a fi declarat fără cusur.

Crăciunul se anunţă feeric şi în acest an. Strălucirea e mantia lui de har: din faldurile ei, o fashionistă inspirată îşi va compune întotdeauna, cu atenţie, cu gust şi cu stil outfituri desăvârşite. Din ele nu pot lipsi accesoriile cu care iarna ne răsfaţă fără preaviz: ghete cu texturi sclipitoare, botine elegante, cizme-emblemă ale feminităţii. Pentru că o femeie modernă va onora întotdeauna un moment de graţie printr-o apariţie de neuitat!

1 comment:

 1. A View on Ufa and the Russian Threat
  UFA is among the most popular cities in Russia, capital of Bashkortostan oblast' republic. It is the second largest metropolis, economic, cultural, political, and environmental centers of this country, located approximately 1,350 kilometers southeast of Moscow. The city was developed as a railroad station and then served as a junction for grain deliveries, grain shipments and other grains-related purposes. The city has seen rapid development in terms of infrastructure, including a new international airport and a wide network of railways and roadways. Apart from being a major grain-shipping center, UFA became a popular industrial, commercial, and residential center.

  The main urban areas of UFA are Saint Petersburg, Ufa, Novosibirsk, Tverka, Kursk, Volynia, Irkutsk, Samtromada, and Kirovsk. All these cities have a mixture of populations, with populations of different ethnic groups. Bashkir is the largest city of ufa, with almost half of its total population consisting of foreign nationals. The largest industries of ufa are steel and iron-works, metal ceramics, textiles, petroleum refining and distillation, coal, gas, and agricultural produce. Apart from these, there are also numerous art and architectural works, museums, monuments, all made in the famous Ural Mountains. Tourists visiting ufa should take a look at all these factors before visiting the beautiful cities of Russia.

  Tourists who visit Russia will surely have to see the famous Pushkin's stone, which is a symbol of unity and power believed to have been created during the time of Khrushchev. Another monument of great importance in Ufa is the Golden Banner, which was formerly the battle standard of the Chechens, giving them the name "Banshir". Tourists who have an interest in Russian history and culture may also want to visit the Old Town and Cathedral of St. Peter and Paul, the Grozny Museum, and St. Nicholas Cathedral, all located in the city of bashkir.

  The most popular sights and sounds of Ufa are the Pushkin Square in Ufa, the colorful squares of Novosibirsk, the Tverskaya Square in Ufa, the Kazan Cathedral, Samovskiy Mir, the world war memorial "St. Vasilije", the Tverskaya Street, and the Orthodox Church. The most popular food in Ufa is fish, with its meat products known as "skyne" or salted fish. Besides local cuisine, tourists can try out global dishes like sushi in one of Moscow's many sushi bars. "Chiki chaika", a Finnish kebab, is very popular in Moscow. ufa

  ReplyDelete