Thursday, April 21, 2016

După ce criterii alegem un fier de călcat!

După ce ai spălat hainele și s-au uscat, ele trebuie călcate ca să se aranjeze frumos. Însă, de multe ori, această muncă ne ia timp și nu este cea mai plăcută activitate, mai ales dacă avem un fier de călcat vechi sau folosim unul mai slab calitativ. Așadar, ca să nu mai pierzi timpul, cu un fier de călcat nou economisești timp și obții și rezultate mai bune. Dar cum să alegem un fier de călcat bun? La ce să ne uităm? Mai jos îți prezentăm în câteva cuvinte, câteva sfaturi în alegerea unui fier de călcat nou.

  1. Apectul

Screen Shot 2016-04-20 at 15.09.32.png
Majoritatea dintre noi, ne lăsăm vrăjiți de aspectul și culorile produselor, însă de multe ori, aceste aparențe înșeală. Un aspect colorat, futuristic, de multe ori poate să ascundă partea slabă din punct de vedere a performanței aparatului. Așadar, evită să faci decizia după aspect.


2. Stație de Călcat sau Fier?
Screen Shot 2016-04-20 at 15.10.21.png

Aceasta este prima decizie pe care trebuie să o iei. Diferența dintre o stație de călcat și fier este în primul rând prețul (stațiile de călcat sunt mai scumpe), presiunea aburului (la stații presiunea este mult mai puternică), rezervorul de apă (rezervorul este mult mai mare față de cel al fierului) însă fierul este mult mai ușor de manipulat și depozitat.

3. Funcții și Performanțe

După ce te-ai hotărât ce anume vrei să cumperi, stație de călcat sau fier, verifică perfomanțele aparatului. Acestea te ajută și îmbunătățesc procesul de călcare. Cele mai importante funcții și mai des întâlnite sunt:
  • functia anti-picurare: foarte utila atunci cand calci o haină din material delicat la o temperatură mică. Această funcție împiedică apa să păteze haina.
  • funcția calc-clean: această funcție vă permite îndepărtați particulele de calcar din apă
  • funcţia de auto-curăţare: elimină aburul, sedimentele și apa prin găurile pentru abur.
  • funcția de siguranță: această funcție permite oprirea automată a aparatului după o perioadă în care acesta nu a fost folosit (3-5-10-15 minute, în funcție de producător).


4. Talpa fierului sau stației de călcat

Screen Shot 2016-04-20 at 15.11.12.png

Există mai multe tipuri de talpă și este un factor de decizie important în achziționarea unui fier sau a unei stații de călcat. Dar să le luăm pe rând:

  • talpă ceramică: este una dintre cele mai populare și mai calitativă, rezistentă.
  • talpă din teflon: cunoscută pentru avantajul că nu se lipseşte de material în timpul calcării, necesită o întreţinere adecvată pentru că nu are o rezistenţă prea mare la zgârieturi;
  • talpă din inox: această talpă se găselte la cele mai ieftine fiare însă are avantajul rezistenței. Poate lăsa praf şi scame pe haine şi poate chiar să decoloreze hainele din materiale sensibile, are aderență scăzută.
  • talpă ultragliss: talpă care oferă o alunecare foarte uşoară pe haine;
  • talpă SteamGlide: talpă folosită de Philips şi este rezistentă la zgârieturi, oferă alunecare uşoară pe material;

În continuare vă oferim câteva sugestii de fiare și stații de călcate disponibile pe piață:

1 comment: