Thursday, October 18, 2012

Ce trebuie sa stii despre tendintele in materie de pantofi

In sezonul de primavara-vara 2012 tendintele sunt variate si interesante, inovative si pline de viata. Oricare tip de pantof ar fi preferatul tau, te vei regasi in trendurile anului.
Vom imbratisa alaturi de marii designeri, moda culorilor puternice si indraznete, a platformelor care ajung pana la cer, a sireturilor si aplicatiilor sofisticate, pentru ca femeia verii lui 2012 este una nonconformista, eleganta, jucausa, dar si curajoasa si puternica.

Magazine recomandate de catre noi:
matar.ro ; b-mall.ro ; pantofidinpiele.ro ; 24shop.ro

Este o superfemeie. La fel trebuie sa fie si pantofii ei, fie ca vorbim de pantofi eleganti cu toc sau platforma de balerini sau de pantofi sport. Si iata putin mai jos care sunt cele mai in voga tendinte in materie de pantofi, cu exemple din colectiile in care i-am vazut si cu descrieri detaliate.
  • Pantofi cu platforma de lemn. Patratosi si voluminosi, zgomotosi si plini de energie, pantofii cu platforma de lemn merg de minune cu rochiile inflorate de primavara sau cu fustele maxi. Un look reluat din anii 70 si improspatat cu modele noi si interesante, care ne vor captiva privirea. Un pantof casual, de zi cu zi, care sa ne scoata cu nonsalanta din monotonie. Colectiile Chanel si Dior sunt doar 2 exemple de spectacole pe catwalk in care i-am putut admira. Valabile si in cazul clasicelor sandale cu platforma din acest sezon
  • Ah ce binecuvantare! Anul acesta se poarta din nou pantofii cu talpa joasa: fie ei balerini clasici, minusculi si colorati, fie cei usori din panza de in, in care parca plutesti. Insa nu doar balerinii au parte de un comeback, ci si sandalele cu talpa joasa, care anul acesta vin cu cureluse in culori diferite si contrastante, insa subtiri si putine. Sa nu uitam: anul acesta sandalele minimaliste sunt un hit! O varietate a balerinilor pe care am observat-o pe catwalk-uri este cea cu varful metalic care creaza un binevenit contrast cu restul pantofului si care merg excelent cu pantaloni mulati. Colectii in care i-am vazut: Celine, Lanvin, Chloe, Valentino.
  • Sandale cu toc inalt sunt la moda si anul acesta cu inovatiile lor proprii: le-am vazut la Marc Jacobs si la Louis Viutton in blocuri de culori puternice ca violet, albastru, portocaliu sau roz, cu sireturi si curele de sus pana jos si decorate cu tot felul de sfori aditionale si ciucurei. Sandalele impletite nu au facut nici ele o exceptie, aparand in mai multe colectii, dintre care cea mai importanta este cea de la D&G. Alte tendinte la sandalele cu toc pe care le-am observat ar fi fundele aplicate pentru un strop de feminitate in plus sau cataramele care aduc un aspect mai agresiv si mai casual.
  • Pantofi cu toc lat, atat de lat ca ocupa jumatate de talpa, au facut senzatie in show-ul lui Michel Kors sau Alexander Wang, dar nu numai. Acestia sunt reminiscenti ai anilor 90, reinviati si reinventati intr-un mod nostim si dragalas. Tocurile grosolane apar de obicei in culori mate si clasice: bej, negru, maro si pot fi combinati cu un pantof oxford. Nu uitati insa, cu cat mai gros este tocul, cu atat mai informala tinuta.
  • Pantofii eleganti nu puteau, nici ei, sa lipseasca. Anul acesta reapar pantofii si sabotii cu varf foarte ascutit sau cu varf metalic cum au fost cei purtati in colectia haute couture lansata de Chanel. Trebuie insa sa recunoastem ca acestia au facut parte din aproape toate colectiile din primavara aceasta si ca sunt un “must have” pe lista oricarei iubitoare inraite de pantofi. Daca avem putin noroc, vom gasi si pantofi ieftini cu varf ascutit pe internet sau in magazinele locale. Sandalele cu toc cui sunt si ele prezente in categoria pantofilor eleganti, si o alta varietate a acestora, pantofii trasparenti se pare ca au luat pe sus inimile noastre, dupa ce i-am vazut la Philip Lin, Erdem sau Versus.
  • In ceea ce priveste categoria mai aparte a pantofilor sport, exista si aici doua trenduri mari: pe de o parte sunt tenesii sau pantofi sport de sala, care sunt usori, din panza, iar anul acesta foarte colorati si cu diverse modele ca buline sau dungi care sa ii iveseleasca pe cei care ii poarta. Pe de o alta parte, pentru sportivii de performanta si joggeri, se poarta ca in fiecare an, adidasi de ultima tehnologie care ofera confortul si suportul cel mai ridicat pentru picioare.

0 comments:

Post a Comment