Friday, April 27, 2012

Pantofii cu varful ascutit revin in moda: sfaturi de purtare

Inca din sezonul trecut, pe podium au inceput sa apara timid modele de incaltaminte cu varful ascutit.

Primavara majoritatea designerilor au propus astfel de pantofi, asa ca acestia au inceput deja sa ia locul pantofilor cu varf rotunjit cu care ne obisnuisem pana acum. Ceea ce trebuie sa stii este ca modelele anului 2012 nu sunt deloc precum cei pe care ii purtam in urma cu cativa ani.

Magazine recomandate de catre noi:
www.fashionshoes.ro ; www.amafashion.ro ; www.pantofidinpiele.ro

Propunerile caselor de moda se refera la modele delicate, cu aspect elegant, care confera piciorului o imagine stilata si feminina. Daca ai mai pastrat in dulap perechi vechi de patofi cu varf ascutit nu este cazul sa incepi sa ii porti. Acele modele cu varf extrem de alungit, care iti faceau piciorul sa para cu doua numere mai mari nu sunt la moda!

Iata care sunt principalele modele de incaltaminte cu varf ascutit in tendintele primaverii si cateva propuneri de asortare care te pot inspira in construirea unor tinute de invidiat.

Pantofii in doua culori

 ALEXANDER MCQUEEN
  GIUSEPPE ZANOTTI


YVES SAINT LAURENT
Unul dintre cele mai interesante moduri de a pune in evidenta varful ascutit al pantofilor este reprezentat de combinatia dintre doua nuante. Majoritatea designerilor au optat pentru o culoare diferita a varfului pantofului. Tinutele care pun in valoare cel mai bine aceste modele de pantofi sunt cele cu fuste scurte sau midi, in aceleasi culori care se regasesc si pe incaltaminte. O alta varianta ar fi un outfit uni, completat de un accesoriu minimalist intr-una dinntre culorile pantofului.

Balerinii cu varf ascutit

 BOTTEGA VENETA
  CHRISTIAN LOUBOUTIN
 J.CREW
Balerinii vor ramane probabil pentru multe sezoane in preferintele femeilor si implicit si in cele ale caselor de moda. Avand in vedere ca in ultimii ani colectiile de moda par sa reflecte mai mult moda strazii si sa nu mai reprezinte doar spectacole, vedem din ce in ce mai des colectii purtabile, cu tot mai multe articole care pot fi adoptate de orice femeie.

Creatorii de moda au propus o multime de modele de balerini care se incadreaza in tendintele primaverii. Asadar, balerinii cu varf ascutit sunt un must-have daca iti place sa fii in pas cu moda dar sa te simti si foarte confortabil in acelasi timp. Tine cont totusi ca acestia arata cel mai bine in tinutele casual, chic sau smart casual. Pentru o aparitie mai eleganta, opteaza totusi pentru incaltaminte cu toc. Cele mai multe propuneri de tinute includ pantaloni sau fuste scurte, dar nici pantalonii skinny nu ar trebui sa fie uitati.

Pantofi cu bareta pe glezna



ALEXANDER WANG


EMILIO PUCCI


MARC JACOBS
Pantofii cu bareta pe glezna reprezinta una dintre tendintele primaverii. Combinatia de bareta si varf ascutit este una cu adevarat irezistibila. Bareta iti va oferi un plus de suport, iar varful ascutit o nota de eleganta. Poti alege pantofi cu bareta lata pe glezna, cu barete asezate in forma de T sau de X. Probeaza mai multe tipuri si alege-l pe cel in care te simti cel mai confortabil.

Poarta pantofii cu bareta cu fuste midi sau scurte. Evita pantalonii sau fustele lungi deoarece nu vor pune in evidenta aspectul interesant al pantofului si in plus, piciorul va parea sufocat intre lungimea fustei sau a pantalonului si bareta pantofului.

Pantofi cu varf ascutit si platforma



ALEXANDRE BIRMAN


CHARLOTTE OLYMPIA


VALENTINO
Daca esti adepta pantofilor cu toc cat mai inalt si platforma in partea din fata, nu trebuie sa iti faci griji ca vor disparea din tendinte. Designerii au propus modele de pantofi care imbina cu succes varful ascutit cu platforma, astfel incat te vei putea bucura in continuare de tocul inalt dar si de aspectul chic al varfului alungit. Si in acest caz, cei mai multi designeri au propus rochii si fuste pana la genunchi pentru tinutele ce includ incaltaminte cu varf ascutit. Aceste modele de pantofi alungesc piciorul si il fac sa para mai subtire, asa ca nu ai nevoie de o fusta mini pentru a arata spectaculos. Totusi, la fel de bine arata si pantalonii drepti sau skinny purtati cu pantofi cu varf ascutit, deci gama de outfituri si stiluri se largeste semnificativ.

Negru clasic



CHRISTIAN LOUBOUTIN


CHRISTIAN LOUBOUTIN


GUCCI
Pantofii stiletto raman un simbol al senzualitatii, iar negrul pune cel mai bine in valoare acest model de incaltaminte. Designerii propun in mod special modelele lacuite asa ca, daca nu esti o fire conservatoare poti opta pentru acest trend.

Unul dintre aspectele importante de care trebuie sa tii cont in aceasta primavara este ca ai o libertate mai mare de alegere atunci cand vine vorba de outfiturile alese. Pe langa tinutele elegante sau office in care eram obisnuite sa purtam pantofii negri cu varf ascutit, designerii propun si outfituri mai interesante: pantaloni in nuante neon sau pastel, fie cu croiala skinny, fie pana, sacouri cu maneci intoarse, accesorii in culori contrastante, etc. Nu te rezuma la stilurile clasice atunci cand porti astfel de pantofi, ci pune-ti imaginatia la treaba si incearca sa alcatuiesti tinute unice.

Pantofi cu varf ascutit, in culori neon



CHRISTIAN LOUBOUTIN


GIUSEPPE ZANOTTI


YVES SAINT LAURENT
Nuantele aprinse sunt must-have si in acest sezon. Asa ca pantofii cu varf ascutit in culori neon nu puteau sa lipseasca. Cauta modele cat mai simple, deoarece culoarile intense sunt de ajuns pentru a-i transforma in piese centrale ale tinutei. Un pantof neon cu detalii, catarame sau modele complicate ar putea fi mult prea incarcat. In ciuda faptului ca trendul colour-blocking ramane in atentia designerilor si in aceasta primavara, majoritatea propunerilor de tinute includ nuante temperate si combinatii cuminti de culori. Astfel, pantofii raman punctul central al outfitului.

Opteaza pentru combinatii de negru cu alb sau nuante nude sau alege culori inchise, care nu frapeaza si nu distrag atentia de la incaltaminte. In privinta stilului, au fost promovate in aceeasi masura atat cel clasic, cat si unul mai lejer, casual chic.

Incaltamintea nude cu varf ascutit



MICHAEL KORS


PIERRE HARDY


VALENTINO
Pantofii nude reprezinta si ei o piesa care nu se va demoda prea curand. In ultimele sezoane, modelele s-au adaptat la noile tendinte, ramanand mereu un must-have. Combinatia cu fusta sau pantaloni negri si top nude este intens promovata, dar la fel de bine arata si pantofii nude purtati in tinute mai vesele. Combinatia cu articole vestimentare in culori neon este una stilata si poti opta oricand pentru ea. La fel ca si in cazul pantofilor negri, o singura pereche de pantofi nude, simpli, cu varf ascutit, poate fi purtata cu succes in tinute apartinand celor mai diverse stiluri vestimentare.

Pantofi cu aspect metalic



JIMMY CHOO


DKNY


VERSACE
Pielea metalizata este in topul preferintelor designerilor pentru acest sezon. Tendinta a fost adoptata in special in cazul gentilor, dar si pantofii cu varf ascutit din piele lacuita cu aspect metalic sunt des intalniti pe podium. Pentru fashionistele indraznete, nuantele tari precum violet, mov, fuchshia sunt must-have. Daca preferi ceva mai putin iesit din comun dar la fel de interesant, alege nuante clasice de argintiu, auriu sau bronz. Propunerile designerilor in materie de tinute variaza de la cele spectaculoase, ce combina pantofii metalici cu piese vestimentare in nuante neon, pana la combinatiile mai cuminti, in care pantofii sunt pricipala atractie a outfitului. Totusi, desi in unele cazuri combinatiile de culori nu frapeaza, se pune accentul pe texturi si materiale: combinatii de piele cu voaluri, denim cu dantela, etc.

Pantofi cu varf ascutit si printuri sau texturi deosebite



GIUSEPPE ZANOTTI


MIU MIU


MULBERRY
Imprimeurile vesele nu se regasesc in primavara 2012 doar pe articolele vestimentare, ci si pe accesorii. Pantofii cu varf ascutit si imprimeuri originale sau texturi interesante nu au lipsit din colectiile marilor case de moda. Cel mai frecvent, acestia au fost asortati fie la tinute uni in nuante nude, prafuite sau nonculori, fie in outfituri ce includ combinatii cuminti de culori calde. Este important sa scoti in evidenta originalitatea pantofului purtand fuste, pantaloni scurti sau pantaloni a caror lungime se termina deasupra gleznei. Evita sa ascunzi pantoful cu o fusta prea lunga sau cu pantaloni care il acopera partial.

Piele de reptila



CHRISTIAN LOUBOUTIN


MIU MIU


STELLA MCCARTNEY
Pielea de reptila este si ea una dintre atractiile primaverii. In toate colectiile importante au fost prezentate modele de genti si incaltaminte din piele de reptila, iar in cazul pantofilor cu varf ascutit, se combina mai multe tendinte. Exista o gama variata de modele din care poti alege: pantofi cu bareta, cu platforma, nuante neon sau imprimeuri deosebite. In mod surprinzator, in ciuda elegantei oferite de varful ascutit si de pielea de reptila, au fost propuse mai multe tinute smart casual decat office sau clasice. Nici acestea din urma nu sunt de ignorat, insa poti obtine un look special optand pentru combinatii chic.

Pantofi cu varf ascutit si toc mic



GUCCI


MIU MIU


STELLA MCCARTNEY
Multe femei inalte evita adesea sa poarte tocuri pentru a nu parea si mai diferite decat cei din jur si uneori intampina dificultati in asortarea pantofilor la diferite tinute.

In aceasta primavara, vestea buna vine sub forma pantofilor cu varf ascutit si toc mic. O multime de case de moda au prezentat zeci de modele de astfel de pantofi. Poti gasi modele ce combina mai multe trenduri, de la cei cu bareta pe glezna, pana la cei in nuante aprinse sau din piele de reptila. Practic, toate modelele de pantofi cu varf ascutit, prezentate mai sus, se gasesc si in varianta cu toc de doar cativa centimetri. Exceptie facand, bineinteles, cei cu platforma. Asortarea depinde de cele mai multe ori de tipul pantofului, regulile pastrandu-se in functie de acesta.

Ce gasesti in magazine:

 ZARA
 BERSHKA
 STRADIVARIUS
 ZARA
 ZARA
 BERSHKA

0 comments:

Post a Comment