Saturday, April 21, 2012

Costume de baie retro

Cum vara ne bate la usa si dorinta de a lenevi zile in sir la plaja devine din ce in ce mai pregnanta. Desi lotiunea cu factor de protectie solara este pe primul loc in grijile noastre, costumul de baie este la fel de important.
Tendintele in materie de costume de baie nu se pot schimba drastic cum o fac tendintele vestimentare si de accesorii. Este greu sa reinventezi la nesfarsit o pereche de bikini, un sutien sau un body... In incercarea de a echilibra funtionalitatea si sex-appeal-ul, designerii sunt limitati ca si variante.

Totusi influentele sezoniere sunt perceptibile si la costumele de baie. Fie ca vorbim despre costume intregi, asimetrice, sau cu aplicatii de volane sau aplicatii metalice, pentru un ochi format este destul de usor sa incadrezi un costum de baie in anumite tendinte.

Sa nu mai lungim vorba! Cele mai cautate si mai in voga costume de baie in aceasta vara sunt cele cu influente retro si vintage. Astfel de piese se numesc bombshells sau pinups, rolul lor fiind de a pune in evidenta formele voluptuase.

Bineinteles ca acum nu iti spune nimeni sa porti bikini pana in gat doar pentru ca asa facea Grace Kelly, dar poti sa te uiti la costumele de baie propuse de designeri in acest sezon si vei observa ca sunt foarte actuale, dar ca au elemente vintage adaptate: buline, dungi marinaresti, printuri tropicale, volane si ciucuri.

Si croiurile sunt facaute sa puna in evidenta trasaturile: decolteuri in forma de inima, talii inalte, topuri cu cupe pline etc.

0 comments:

Post a Comment