Thursday, March 15, 2012

Pantofii sculptati - un alt fel de arta pentru primavara/vara 2012

Clasica sau nonconformista, pantofii sunt cu siguranta un punct de atractie in sesiunile tale de cumparaturi. Modele futuriste, cu forme excentrice sunt si anul acesta in atentia designerilor, care se intrec sa creeze sculpturi inedite.
Poate ca nu vei purta o pereche de pantofi cu platorma sculptata in forme florale sau cu tocul inspirat din arta cubica, insa aceste modele nu te vor lasa indiferenta, starnindu-ti curiozitatea macar din punct de vedere vizual.

Adevarati artisti, designerii ne propun in permanenta tendinte extravagante, menite sa sparga regulile modei. Alexander McQueen, Thierry Mugler si Giuseppe Zanotti sunt cativa dintre pionierii designului de pantofi. Incaltamintea propusa de acestia a fost reprezentata mereu de modele deosebite si inovatoare.

Tocuri ametitoare, cu forme taioase sau din contra, diafane, au fascinat vedete de pretudindeni. Poate cel mai indraznet nume care sugereaza astfel de pantofi este Lady Gaga, o prezenta controversata, mai ales datorita tinutelor excentrice.

Magazine recomandate de noi:
Fashion Shoes ; Ama Fashion

Incaltamintea sculpturala este in tendinte si in anul 2012, formele sub care se transforma pantofii in adevarate opere de arta diferind de la designer la designer. Extrem de in voga in sezonul de primavara/vara 2012 sunt pantofii si sandalele cu talpa ortopedica extrem de inalta, dar la fel de curbata in zona calcaiului.

In urma cu doar cativa ani o puteam observa pe Victoria Beckham purtand niste cizme "heel-less" semnate Antonio Berardi, tendinta care se reia si a inspirat anul acesta designerii de incaltaminte. O alta forma pe care o imbraca pantofii sculptati in sezonul acesta este sculptura in lemn sau materiale care imita lemnul. Inspira-te din propunerile brandului Jeffrey Campell, care abunda in astfel de modele.

Astfel, platformele sunt extrem de inalte, asemanatoare unei bucati masive de lemn ce a fost apoi prelucrata. Lucrarile sunt dintre cele mai diverse, insa cele mai frecvente sunt decupajele in mijlocul talpii. Aplicatiile metalice, florale sau detaliile precum cataramele sunt frecvente in cazul acestui tip de incaltaminte, rezervata celor mai indraznete fashioniste.

Pantofii sculptati sunt piese demne de o colectionara, fiind rezervate evenimentelor exclusiviste, care se preteaza unei astfel de tinute. Purtand un obiect de arta aproape, restul tinutei trebuie sa fie cat mai simplu. Poti alege o rochie lunga minimalista sau un costum de inspiratie masculina, cu un croi clasic.

Pentru un plus de inventivitate, alege modele cu spatele decoltat. Completeaza vestimentatia cu un clutch discret, cu linii drepte, cel mai indicat tip de poseta intr-un astfel de caz.

0 comments:

Post a Comment