Monday, March 23, 2015

Alegerea unei rochii de seara

Sunt multe lucruri care trebuie luate in considerare cand incepi cautarea unei rochii de seara. Corpul fiecarei femei este diferit. Ca rochia sa se potriveasca trebuie sa intelegi ca exista rochii diferite pentru corpuri diferite. Iar pentru acest lucru trebuie sa sti in ce categorie se incadreaza corpul tau. Sunt 5 categorii diferite de corpuri.
Deci, ca sa gasesti o rochie de seara care sa se potriveasca bine, trebuie sa sti ce fel de corp ai si ce fel de rochie se potriveste pentru corpul tau. Sunt si alte aspecte care trebuie luate in considerare pentru cumpararea unei rochii de seara, dar mai intai o sa trecem peste cele 5 feluri diferite de corpuri.


Corpul clepsidra

Talia este cea care iasa cel mai mult in evidenta, iar pentru acest motiv, aceasta zona trebuie sa fie cea mai accentuata de rochia de seara pe care o porti. Pentru a aduce talia in centrul atentiei, trebuie sa alegi o rochie care are o talie stramta in locul uneia drepte. Orice lungime de rochie arata bine pe acest tip de corp, in special cele pana la genunchi.

Corpul para

Pentru acest tip de corp trebuie sa creezi iluzia ca bustul si soldurile sunt de o marime cat mai apropiata. Pentru a face acest lucru cauta o rochie de lungime medie, mai larga in jurul bustului pentru a face corpul sa arate mai proportionat.

Pentru a accentua mai mult partea de sus a corpului, incearcarea unei rochii elegante cu umerii goi.

Corpul oval

Pentru acest tip de corp, rochiile in forma de A se potrivesc foarte bine. Deasemenea cu acest tip de corp ar trebui sa poarte rochii pana la genunchi, pentru ca acestea au un avantaj prin picioarele lor.

Corpul in forma de triunghi cu capul in jos

Soldurile acestor femei trebuie sa para la fel de late ca si umerii lor. Acest tip de corp are o talie si picioare frumoase. Pentru asta trebuie sa alegi o rochie care sa faca zona taliei sa para mai plina iar lasand picioarele la vedere mai mult. Rochia in forma de lalea este cea care se potriveste cel mai bine acestui stil de corp.

Tipul diamant

Figura in forma de diamant are partea de jos a corpului mai lata, iar rochia trebuie sa atraga atentia in jurul taliei. Accentuand talia si partea de sus a corpului in timp ce ascunzi mai mult partea de jos a corpului, corpul va arata mult mai echilibrat.

Acest corp detine atat si picioare cat si maini impresionante, asa ca alegerea unei rochii de seara fara maneci ar fi o alegere excelenta.

Alte lucruri care trebuie luate in considerare

Anotimpul

Cand trebuie sa alegi o rochie de seara, trebuie sa ai in vedere atat temperatura sezonului cat si ambianta pe care acesta o creaza. Materialul unei rochii este cel mai important element dupa alegerea tipului de rochie potrivit. Unele din cele mai potrivite rochii de seara pentru primavara si vara sunt cele care lasa pielea sa respire si care sunt deschise la culoare. Rochiile din tricotaj sunt potrivite pentru toamna si iarna si pot fi accesorizate cu esarfe sau fulare.

Locatia

Alt factor care trebuie luat in considerare atunci cand alegi o rochie de seara este locul unde rochia va fi purtata sau tipul de eveniment.

Uneori cautarea unei rochii de seara este ca si cautarea acului in carul cu fan. Dar cu aceste cateva idei de mai sus iti va fi mai usor sa iti gasesti o rochie potrivita.

2 comments: