Monday, April 23, 2012

Tendinţele primăvară-vară 2012

Moda primaverii aduce in atentie o explozie de culoare, elemente noi, nonconformiste dar si trenduri care se pastreaza din sezonul trecut.
Conform colectiilor prezentate de marile case de moda, iata care sunt tendintele primavara-vara 2012:

Magazine recomandate de noi:

1. Imprimeurile 3D

Imprimeurile colorate nu ar putea sa lipseasca din tendintele sezonului cald. Pe langa cele clasice, florale sau entice, noutatea o reprezinta imprimeurile 3D promovate de designerul Jean Paul Gautlier.
Acesta a mizat pe contraste, combinatii variate de imprimeuri si culori cat mai puternice. De asemenea, in colectia lui Gautlier s-au remarcat atat accente feminine, cat si detalii care amintesc de stilul masculin.
Asadar, un mix de stiluri, culoare si creativitatea pentru sezonul urmator; click aici pentru galerie foto.

2. Influente din anii 60-70

Revin in atentie rochiile in stil trapez, elegante si feminine. De asemenea croielile clasice, stilul hippie si culorile vibrante aduc un plus de prospetime primaverii. Talia inalta revine atat la pantaloni cat si la fuste. Croiala evazata, specifica anilor ’70 o inlocuieste pe cea conica, adaugand lejeritate si volum.
Stilul boho si piesele vestimentare de inspiratie retro se numara de asemenea printre tendintele sezonului primavara-vara 2011. Elementele cheie ale anilor 60-70’ sunt transpuse in moda contemporana; cilck aici pentru fotografii.

3. Dantela

Deoarece romantismul se numara printre tendintele principale dedicate sezonului cald, dantela se regaseste in majoritatea colectiilor de primavara. Prezenta si moda sezonului rece, de aceasta se reinventeaza prin culori aprinse, foarte puternice si gratie detaliilor rafinate.
Dantela nu se intrezareste doar pe rochiile elegante, ci si pe gulerele unui tricou casual, substituie tivul rochiilor sau feminizeaza un sacou cu taieturi masculine.
Alberta Ferretti, Roberto Cavalli, Christoper Kane, Erdem, Chanel si Oscar de la Renta sunt doar cateva exemple dintre marile case de moda care au propus pentru noul sezon piese vestimentare variate, confectionate din dantela. Pentru a vizualiza galeriile foto, click aici si aici.

4. Culori electrice

Ne asteapta o primavara plina de culoare. Verdele crud, rozul, albastrul marin, rosul-orange sau galbenul sunt culorile cele mai utilizate in colectiile designerilor.
Cu siguranta, combinatiile sezonului iti vor scoate garderoba din sfera rutinei; click aici pentru galerie foto. De asemenea, tinutele monocrome sau multicolore sunt in fruntea trendurilor inca din sezonul trecut. Nu uita de accesoriile variate, menite sa te propulseze in centrul atentiei.

5. Tinutele de inspiratie punk

Stilul punk initiat in moda pentru prima data de designerul britanic Vivienne Westwood, reprezinta o nuoutate in materie de tendinte pentru acest sezon. Acesta se remarca printr-un aer rebel si un plus de atitudine, intre trendurile diafane ale primaverii.
Stilul permite combinarea elementelor apartenete culturii punk: tinte, geci de piele, jeansi rupti cu accente ultra-feminine, pentru un contrast de efect.
De asemenea, o alta noutate o reprezinta coafurile simple, naturale care accesoriziaza tinutele nonconformiste; click aici pentru galeria foto.

0 comments:

Post a Comment