Monday, April 30, 2012

Cele mai frumoase bluze pentru sezonul primavara-vara 2012

Desi temperaturile de afara inca oscileaza destul de mult de la o zi la alta sau chiar pe parcursul aceleiasi zile, cu siguranta toate femeile au inceput deja sa isi innoiasca garderoba de primavera sau abia asteapta sa o faca.

Magazine recomandate de catre noi:
www.3suisses.ro ; www.pricegator.ro ; www.24shop.ro ; www.storefashion.ro

In ceea ce priveste tendintele in materie de bluze si topuri, primavera vine cu materiale fluide, culori feminine si croieli fine. Iata ce bluze si topuri sunt la moda in sezonul cald 2012.

Topuri din dantela

Dantela a revenit in atentia designerilor in urma cu cateva sezoane si ramane in tendinte si in acest an. Bluzele din dantela au un aspect feminin, delicat si elegant, iar preferinta pentru nuantele nude si pentru negru accentueaza lookul deosebit al acestora.

Modelele cele mai populare de topuri din dantela sunt cele care cad drept pe corp, fara sa se muleze excesiv, la baza gatului si cu maneci scurte.

 Alexander McQueen

 Chloe

 Dolce & Gabbana

 Valentino

Topuri decupate/scurte

Pentru perioada cand temperaturile vor incepe sa creasca, cea mai potrivita tendinta a sezonului cald va fi cu siguranta reprezentata de topurile decupate, scurte pana deasupra taliei sau cele tip bustiera. De retinut: acestea se poarta doar cu fuste sau pantaloni cu talie inalta.

Topurile cu o croiala larga si care se termina cu cativa centimetri deasupra taliei le poti asorta la maiouri lung, mai stramte, intr-o nuanta contrastanta sau din aceeasi paleta de culori ca si topul.

 Creatures of the Wind

 Dolce & Gabbana

 Missoni

 Yves Saint Laurent

Bluzele drapate

Drapajele fac si ele furori in continuare. Prezente pe podium inca din anii trecuti, bluzele drapate arata atat de bine si modeleaza orice silueta intr-un mod placut, astfel incat era imposibil sa lipseasca din tendintele primaverii. Alege un model care sa iti accentueze partea corpului preferata si sa iti ascunda in acelasi timp micile defecte. Exista zeci de modele inedite in magazine, asa ca vei gasi cu siguranta o bluza care sa ti se potriveasca perfect.

 Diane von Furstenberg

 Donna Karan

 Lanvin

 Vivienne Westwood

Imprimeuri florale

Odata cu sezonul rece incep sa rasara pe podium si imprimeurile florale. In 2012 sunt preferate imprimeurile de dimensiuni medii sau mari si mai putin cele marunte. In privinta culorilor insa, nu exista nicio regula. Designerii au promovat in aceeasi masura atat combinatiile cuminti de culori, cat si alaturarile de nuante surprinzatoare. Un lucru de care ar trebui sa tii cont este ca majoritatea caselor de moda au propus combinatii de bluze cu imprimeu floral si fuste sau pantaloni intr-una dintre culorile care se regasesc si pe modelul topului.

 Christopher Kane

 Marc Jacobs

 One Vintage

 Yves Saint Laurent

Camasi si bluze cu nasturi

Una dintre tendintele preferate ale sezonului sunt camasile feminine si bluzele cu nasturi. In functie de modelul ales, poti purta camasile in cele mai diverse stiluri, de la cel office, pana la cel elegant sau sport. Nonculorile raman in trend, dar pe langa acestea, au fost propuse o multime de nuante vesele, neon sau pasteluri. Avand in vedere ca este aproape imposibil ca un model simplu de bluza cu nasturi sau camasa sa fie vreodata demodat, poti investi cu incredere in astfel de piese vestimentare.

 Burberry

 Gucci

 Sonia Rykiel

 Stella McCartney

Peplum

Peplumul reprezinta de fapt un volan atasat in zona taliei, fie pe o fusta, o rochie sau o bluza. Acesta a aparut in moda pe parcursul anilor de mai multe ori, iar in primavara 2012 a revenit in atentia designerilor. Bluzele cu peplum au un aspect elegant si feminin si, in plus, ofera iluzia unei siluete perfecte de tip clepsidra. In cazul in care ai soldurile proeminente, este mai bine sa eviti acest tip de bluze, deoarece vor oferi un plus de volum acelei zone a corpului.

 Carven

 Marc Jacobs

 Miu Miu

 Nina Ricci

Transparenta

Daca in sezoanele trecute rochiile transparente sau semi-transparente erau preferatele designerilor, iata ca in 2012 bluzele transparente sunt piesele vestimentare vedeta. Cei mai multi designeri au propus bluze in nuante nude sau pasteluri, cu o croiala lejera si aspect vaporos. Negrul ramane exceptia, fiind la fel de promovat si in acest sezon. Unul dintre avantajele modelelor propuse de designeri in primavara 2012 este faptul ca exista o varietate mare de modele cu croieli diferite, astfel incat poti purta bluzele transparente atat in tinute elegante, cat si in outfituri casual chic.

 Alexander McQueen

 Gucci

 Just Cavalli

 Valentino

Tricotaje fine

Un alt trend reinventat in aceasta primavara este reprezentat de tricotajele subtiri. Au fost propuse atat modele de bluze crosetate in totalitate, cat si modele cu insertii, care combina materialele compacte cu zone tricotate. Si in privinta bluzelor crosetate predomina tot nuantele nude si clasicul negru, iar modelele cele mai promovate au fost cele casual, urmate de cele care pot fi asortate atat in tinute casual cat si in unele mai elegante.

 Alberta Ferretti

 Anna Sui

 Band of Outsiders

 Marc by Marc Jacobs

Ce gasesti in magazine:

 Bershka

 Bershka

 Pull & Bear

 Pull & Bear

 Pull & Bear

 Zara

 Zara

 Zara

 Zara

 Stradivarius

0 comments:

Post a Comment